WELCOME!

Nursing Rounds is an on-line resource site for nursing students and professional nurses that offers practical tips, new reports, resources, and guidelines, links to on-line presentations, sample NCLEX questions, news and updates, study/handy clinical tools, etc..

Friday, April 16, 2010

Remedial 202 QUIZ1

Remedial 202 Quiz 1

NEW: Answer Key
1. A 6. D 11. A 16. D
2. C 7. B 12. D 17. A
3. B 8. D 13. C 18. D
4. D 9. D 14. A 19. B
5. B 10. A 15. D 20. D


INSTRUCTIONS: DO NOT PRINT THIS TEST ANYMORE. Write your answers on a ¼ yellow pad. Use CAPITAL letters. DEADLINE 4/19/10. Submit on my table.

MULTIPLE CHOICE. Read each question carefully. Choose one best/correct answer from the choices given.

Case: Gina is a runner who joined the marathon. She accidentally stepped on a stone and sprained her ankle. Her ankle immediately became swollen and a hematoma is seen near the ankle.

1. The nurse assessing for pain should
a. believe a patient when he or she states that pain is present
b. doubt that pain exists when no physical origin can be identified
c. realize that patients frequently imagine and state that they have pain without actually feeling painful sensations
d. all of the above

2. Gina did not verbalize that she was in pain. As the nurse of Gina, you are aware that a behavioral response to pain includes
a. an expressionless face
b. clear verbalization of the pain felt
c. immobility of affected part
d. increase in blood pressure and heart rate

3. To reduce the swelling of the sprained ankle and eventually relieve the pain, the nurse should
a. Apply warm compress over the site of injury
b. Apply cold compress over the injured site
c. Apply liniment ointment
d. Play music or use a videotape

4. Cutaneous stimulation is helpful in reducing painful sensations because it
a. Provides distraction from the pain source and decreases awareness
b. Releases endorphins
c. Stimulates large diameter nerve fibers and reduces the intensity of pain
d. All of the above

5. The nurse’s major area of assessment for a patient receiving Morphine Sulfate is assessing which system?
a. Cardiovascular
b. Respiratory
c. Neurologic
d. Integumentary

Case: Isa, who has been having runny nose that goes on and off for a month now sought consult in the school clinic.

6. Nursing measures for viral rhinitis include all of the following except
a. Administering prescribed antibiotics to decrease the severity of the viral infection
b. Informing the patient about the symptoms of secondary infection as a complication of common colds
c. Instructing adequate fluid intake and rest
d. Teaching that the virus is contagious for 3 days before symptoms appear

7. Isa points to the area on the inside of the eye as a point of pain as she mentioned that she feels that her sinuses are congested. The nurse knows that the patient is referring to which sinus?
a. Frontal
b. Ethmoidal
c. Sphenoidal
d. Maxillary

8. Nursing measures for a patient with acute or chronic sinusitis include
a. Adequate fluid intake
b. Increased humidity
c. Local heat applications to promote drainage
d. All of the above

9. Health teachings for viral rhinitis include instructing the patient to
a. blow her nose gently to prevent spread of infection
b. blow through both nostrils to equalize the pressure
c. rest, to promote overall comfort
d. do all of the above

10. Isa has been taking an over-the-counter (OTC) decongestant from the start of her runny nose. Which of the following statements made by Isa needs further instructions?
a. “Decongestants can be used as long as I have this runny nose.”
b. “Rebound congestion is an effect if decongestants are used longer than 3 days.”
c. “Some decongestants need to be taken only twice a day while others may need to be used 3 to 4 times a day.”
d. “The oral form of decongestants is the preferred choice for most cases of nasal congestion.”

Case: Judy, a 36-year-old salegirl, has just undergone tonsillectomy and adenoidectomy. You are assisting her with transport from the recovery room to her room.

11. Based on the knowledge about tonsillitis, you known that Judy may have experienced symptoms that required surgical interventions. Clinical manifestations may have included:
a. Hypertrophy of the tonsils
b. Repeated attacks of otitis media
c. Suspected hearing loss secondary to otitis media
d. All of the above

12. Which diet is appropriate for Judy as soon as she has fully recovered from general anesthesia?
a. Full diet to build up resistance from infection
b. Vit C-rich foods to heal tissues
c. Only clear liquids for 3 days, to prevent pharyngeal irritation
d. Ice chips or ice cream to minimize edema

13. In the recovery room, as Judy starts to regain consciousness, you noticed that she keeps on swallowing. The most significant postoperative complication following tonsillectomy is
a. Epiglotitis
b. Eustachian tube perforation
c. Hemorrhage
d. Oropharyngeal edema

14. Tonsillectomy is recommended for those with recurrent tonsillitis to prevent what complication?
a. Acute rheumatic fever
b. Brain infection
c. Otitis media
d. Hypertension

15. Which of the following measures can prevent atelectasis in a postoperative client like Judy?
a. Chest physiotherapy
b. Mechanical ventilation
c. Suctioning prn
d. Use of incentive spirometer

Case: An elderly client in a home for the aged has been diagnosed with pneumonia.

16. This client may appear with which of the following symptoms except
a. Fever and chills
b. Hemoptysis and dyspnea
c. Pleuritic chest pain and cough
d. Edema and altered mental status

17. When auscultating the chest, the nurse would expect to hear which of the following sounds over areas of consolidation?
a. Bronchial
b. Bronchovesicular
c. Tubular
d. Vesicular

18. He has been treated with antibiotic therapy for 14 days. Which of the following physical symptoms would you expect to find if the therapy was effective?
a. Continued dyspnea
b. Temp of 38.9C
c. Respiratory rate of 32 breaths/min
d. Vesicular breath sounds in right lung base

19. He is also diabetic and hypertensive at the same time. Clients with chronic illnesses are more likely to get pneumonia when which of the following situations is present?
a. Dehydration
b. Group living
c. Malnutrition
d. Severe periodontal disease

20. Nursing management includes assessment for complications such as
a. Atelectasis
b. Hypotension and shock
c. Pleural effusion
d. All of the above

5 comments:

marmesh29 said...

Miss dili lageh mi kaabli sa kadtong quiz sa remedial kay kailangan pa sa imu permission....

shen_shen said...

ms. dLi mi kaopen sah remedial quiz1. ..unsaon ni xa ms?tnx

shen_shen said...

gud mownin ms , dLi mi kaopen sa remedial quiz1 ms , unsaon d.i ni xa ms?? tnx

志文志文 said...

how do u do?

G702aynelleKress0 said...
This comment has been removed by a blog administrator.